Колеги, имам една 33ка от 92ра с 1.5 двигател. Колата е с много запазен двигател околко 110хил реални километра. И сега за проблемите на колата. Пали, тръгва всичко точно... Но като се покара малко 10км в задръстванията ( тръгни-спри ) и вдига температурата и леко почва да пуши ( ако си в движение не се усеща ). Другото, че не работи климатичната инсталация, централното заключване е алармата като цяло. Гледах ги в мобиле-то, че са по 1000лв а не ми се иска да я хвърлям за скап. А и нямам възможност да я закарам на сервиз, заради това, че гасне като вдигне градусите. Имате ли идея горе долу какво ще струва да се ремонтират тези текущи проблеми ? И познавате ли някой, който може да дойде на място да я погледне - София, Княжево. Благодаря предварително !!!
Известие
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за 33
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от Raphael Покажи съобщениеКолеги, имам една 33ка от 92ра с 1.5 двигател. Колата е с много запазен двигател околко 110хил реални километра. И сега за проблемите на колата. Пали, тръгва всичко точно... Но като се покара малко 10км в задръстванията ( тръгни-спри ) и вдига температурата и леко почва да пуши ( ако си в движение не се усеща ). Другото, че не работи климатичната инсталация, централното заключване е алармата като цяло. Гледах ги в мобиле-то, че са по 1000лв а не ми се иска да я хвърлям за скап. А и нямам възможност да я закарам на сервиз, заради това, че гасне като вдигне градусите. Имате ли идея горе долу какво ще струва да се ремонтират тези текущи проблеми ? И познавате ли някой, който може да дойде на място да я погледне - София, Княжево. Благодаря предварително !!!
Без пари обаче, нищо не можеш да оправиш. Централното е най-малкия проблем като цяло.
За останалото трябва да дадеш повече информация. Климатика ще ти го оправят само хора, които се занимават с климатици.Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд
-
Първоначално публикувано от Bobi_33 Покажи съобщениеОт написаното много неща не стават ясни. Инжекция или карбове? Пуши от ауспуха или другаде? когато изгасне, пали ли наново или напълно отказва?
Без пари обаче, нищо не можеш да оправиш. Централното е най-малкия проблем като цяло.
За останалото трябва да дадеш повече информация. Климатика ще ти го оправят само хора, които се занимават с климатици.
ПП: На мен ми е ясно, че без пари няма да се оправи. Иска ми се да я стегна.
Comment
-
Първоначално публикувано от Raphael Покажи съобщениеСамо контакт и това е...
А стартера въобще завърта ли?Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд
Comment
-
А кога пали отново? Когато изстине или произволно?
Инжекционът най-вероятно е Бош Джетроник. Откога прави този номер с гасненето и непаленето? Постепенно ли започна да върти номера или изведнъж?Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд
Comment
-
Първоначално публикувано от Raphael Покажи съобщениеНе зная какъв е инжекциона. Този номер е от една година. Да, постепенно започна да става с непаленето. Мине замине гаснеше и после си тръгва. Като е студена няма проблемAlfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд
Comment
-
Първоначално публикувано от Bobi_33 Покажи съобщениеА как гасне : само на празен ход или и под тяга, на скорост в обороти?
Comment
-
Първоначално публикувано от Raphael Покажи съобщениеНа скорост. В ниски обороти. Тя във високи не е карана, много е пазена.Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд
Comment
-
Колега, правилно ти казаха, че така от разстояние е малко трудно, но ми мирише на комутатор и/или окъсила бобина.Това за гасненето. Обаче, ако има искра и не пали- не е от тях.
Това, ако е от токове!
Другата възмоьност е запушен горивен филтър или умираща помпа.
Всичко това, в сферата на хвърлянето на боб!
Може да се окаже и нещо съвсем друго и до сега да съм писал пълни простотии.
Утре между 20:15 и 20:30, ако искаш ме чакай на отбивката след Църна маца в посока Перник. Ще съм с черно очукано Рено 19!
Тел: 0878924733На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Колега щом пуши отпред и нивото на водата пада значи най вероятно колата завира водата и я изкарва през разшителния съд което е в случай че ти е изгорял бушона на перката на радиатора при мен го имаше това .... чуваш ли да включва ? другия вариянт да заминало термодатчика на радиатора който включва и спира перката .... но това са само предположения от мен
Comment
Comment